Shivashiva betekenis van yogaover ananda
centrum voor yoga, meditatie en mindfulness in hilversum
 
 
yin yang yoga
Tijdens de yin yang yoga lessen wordt yin yoga gecombineerd met elementen uit yang yoga stijlen zoals vinyasa yoga. Yang yoga houdingen zijn beweeglijke en soms krachtige houdingen waardoor warmte ontwikkeld wordt. Yin yoga houdingen zijn gericht op de diepere weefsels (de gewrichten, aanhechtingen en het bindweefsel) en worden doorgaans lang aangehouden.

Veel yang houdingen worden staand uitgevoerd, terwijl de meeste yin houdingen zittend of liggend worden uitgevoerd. De combinatie van beide vormen brengt de verstillende, meditatieve energie van yin in balans met de opwekkende, versterkende energie van yang.
 
"'Wie de massa volgt, komt niet verder dan de massa.
Wie zijn eigen weg volgt, komt op plaatsen
waar nog nooit iemand is geweest."
Albert Einstein

Yin en yang zijn begrippen uit het Taoisme en refereren aan de twee belangrijkste krachten in het universum. De kwaliteiten dynamisch, veranderend, naar buiten gericht en warm worden daarbij toegeschreven aan yang en alles wat meer verborgen, statisch en stil is aan de energie van yin. Beide begrippen zijn relatief en kunnen in elkaar overvloeien.

Kortom, een dynamische en verstillende yogales die zowel intensief maar vooral ook meditatief van aard zal zijn. De les eindigt met een diepe ontspanning. Na afloop zul je zowel verkwikt als ontspannen naar huis gaan.

belangstelling?
De lessen yin yang yoga worden gegeven door Annemieke. Heb je belangstelling? Kijk hier voor het lesrooster en het lesgeld. Je bent van harte welkom voor een gratis proefles. Neem contact met ons op.

terug
 
"When all hostility, fear and insecurity are erased from your mind. The state that remains is pure joy, ananda."
Eknath Easwaran