Shivashiva betekenis van yogaover ananda
centrum voor yoga, meditatie en mindfulness in hilversum
 
 
over ananda
Welkom bij ananda, centrum voor yoga, meditatie en mindfulness in Hilversum. Met een breed aanbod aan lessen, cursussen, workshops en retraites door diverse gespecialiseerde en gediplomeerde docenten, bieden we je vele mogelijkheden. Om ontspannen te bewegen, je vitaal te voelen en in balans. Om innerlijke vreugde te ervaren. Daarnaar verwijst ook onze naam.

Ananda is een centrum dat ruimte biedt aan docenten en leerlingen die elk op hun eigen wijze diverse soorten yoga, meditatie en mindfulness lessen geven en beoefenen vanuit dezelfde basis. Die basis gaat terug naar de eeuwenoude filosofie van yoga, meditatie, mindfulness, het hindoeisme en het boeddhisme. Belangrijke pijlers daarin zijn: acceptatie, tevredenheid, geweldloosheid, vriendelijkheid en overgave. Lees hier verder over onze visie en missie.

"Ananda (vreugde, gelukzaligheid) is de bron van ons wezen.
Het is ons van nature eigen en kan niet worden weggenomen,
ook niet als de omstandigheden veranderen...
Te leven van uit zulk een innerlijke rust, vrede en vreugde
is wat yoga je biedt."
Swami Nityamuktananda Sarasvati

Ananda is gevestigd in een mooi monumentaal kerkgebouw in een rustige villabuurt in het centrum van Hilversum. We beschikken over twee ruime yogazalen, een royale huiskamer, entree/garderode. Kom je elders uit het Gooi? Geen probleem, we beschikken over 7 parkeerplaatsen op eigen terrein en een royale overdekte fietsenstalling.

In 2013 bestonden we 10 jaar! Tijd voor een terugblik mét foto’s. Kijk hier voor het verhaal achter het 10-jarig bestaan van ananda, de fotoreportage van de verbouwing (in pdf) en een uitgebreid dankwoord. Kijk hier voor het artikel in de Gooi en Eemlander van 9 augustus 2013.

Ananda biedt flexibiliteit tegen een aantrekkelijke prijs. Je mag meerdere keren per week komen, op de les van je eigen voorkeur. Er is les op alle dagen en we zijn 50 weken per jaar open. Kijk hier voor een recensie van ananda in yoga magazine.

Nieuwsgierig? Kijk hier voor een foto-impressie of een overzicht met reacties of neem contact met ons op voor een gratis proefles. Je bent van harte welkom!
 
"When all hostility, fear and insecurity are erased from your mind. The state that remains is pure joy, ananda."
Eknath Easwaran