Shivashiva betekenis van yogaover ananda
centrum voor yoga, meditatie en mindfulness in hilversum
 
 
overzicht reacties
De afgelopen jaren wisten velen de weg naar ananda te vinden en mochten we veel bijzondere reacties ontvangen. Zie hieronder een selectie. Omwille van de privacy zijn de namen weggelaten.

"Ik vind ananda een hele fijne yogaschool. Ik heb inmiddels diverse lessen gevolgd en alle docenten zijn vakkundig en geven hun les met bezieling, wat ik als heel prettig ervaar. De school zelf maakt het compleet, de kaarsjes, de beschikking over allerlei materialen, het kopje thee. Jullie doen dit heel erg goed."

"Dank je wel voor deze fijne yogaschool. Een heerlijke sfeer en het is altijd thuiskomen. Vreugde, ananda."

"Yoga is een geweldig rustpunt voor mij en heel vaak kom ik blij en een stuk "lichter" weer thuis."

"Wil jullie graag complimenteren met deze geweldige yoga school. Er is zoveel aanbod, in lessen, docenten en cursussen. Dank jullie wel, wat een kado is het iedere keer weer."

"Fijn dat ik het centrum ontdekt heb. Een hele verrijking, voor mijzelf en ook voor mijn omgeving. Voorlopig blijf ik dan ook graag komen. Veel liefs en namasté"

"Ik wil jullie heel erg bedanken voor het oprichten van deze plek. Een ruimte om te ont-moeten en geïnspireerd weer vandaan te gaan."

"Ik geniet van de lessen en van de flexibiliteit die deze yogaschool mij geeft."

"Wat een geweldig centrum hebben jullie opgebouwd. Het voelt zo zuiver en puur."

"Een kaars, kan duizenden andere kaarsen aansteken,
zonder haar levensduur te verkorten."
de Boeddha
"Just wanted to say how much I am enjoying your wonderful yoga school, I have been injured for a while, but catching up on lessons and really enjoying all your different lessons."

"De lessen die ik tot op heden heb gevolgd voelen als een weldaad."

"Wat een heerlijk les vanochtend! Een fijne les met een goede afwisseling van asana's, pranayama en ontspanning...... in één woord heerlijk!"

"Iedere dag dat ik hier mag komen, is voor mij een kado."

"Wat een variatie, liefdevolle inrichting en omgeving."

"Ik heb het afgelopen jaar met veel plezier de yogalessen gevolgd en het heeft mij enorm geholpen.De lessen worden op een heel leuke, inspirerende manier ingevuld en het heeft een rustpunt in mijn leven gecreeerd, waar eerst alleen maar chaos regeerde. Mijn dank hiervoor is dan ook erg groot."

"Thanks for the amazing atmosphere and friendly teachers."

"Innerlijke stilte, inzicht en wijsheid
kunnen alleen groeien wanneer we kunnen rusten
in vervuld zijn in dit moment."
Jon Kabat-Zinn
"Hier is voor mij iedere keer een reis naar het Catharina klooster. Geweldig, rust, stilte, een witte wereld. Ik hoop hier lang te blijven."

"Ik kom nog niet zo heel lang in het centrum, maar er is een wereld voor mij open gegaan. Een wereld die mij heel gelukkig maakt."

"In de wetenschap dat er in India niet zulke mooie yogascholen zijn als deze, ben ik gelukkig met mijn verblijf in Nederland."

'"Ik bedank je voor de geweldige plek die jullie hier hebben gemaakt. Ik geniet enorm van de sfeer, de lessen en van alles hier. Hulde, hulde, hulde."

"Ik wou even laten weten dat ik het ontzettend naar mijn zin heb in de yoga lessen, dat het echt voelt als thuiskomen... Ik heb sinds september al zo'n verandering doorgemaakt en ik kan niet anders zeggen dan dat dat voor een heel groot deel door yoga komt."

"Ik voelde me meteen thuis in de heldere rust van ananda."

"I would like to say that the yin class was fantastic. A really enjoyable lesson, I also went to the power yoga earlier in the week. I loved all the extra's and everybody in the lesson was raving about this lesson."

"Misschien ben je niet bij machte om de omstandigheden
waarin je verkeert te veranderen, maar je bent altijd bij machte
om je aandacht te geven aan je ware natuur; de stille open ruimte
van bewustzijn, die inherent vredig en onverstoorbaar is,
ongeacht de omstandigheden die erin verschijnen.
"
Nin Sheng
"Dank je wel voor je mooie yoga studio met zo veel lessen (vooral 's ochtends!)"

"Ik wil jullie heel erg bedanken voor de mindfulness training. Het heeft me ruimte en rust gebracht."

"Ik wil echt even mijn dank uitbrengen, dat jullie zo goed begeleiden en mij op en naast de mat echt tot steun zijn. Die openheid geeft mij een heel warm en welkom gevoel."

"Ik ervaar de yogaschool en de lessen echt als thuiskomen, al vanaf het eerste moment dat ik er binnen stapte. Ik geniet echt van de lessen die jullie aanbieden!"

"Ik ben heel blij met ananda. Heb er het ritje uit Bussum graag voor over. Jullie hebben echt goeie lessen, een fijne sfeer en heel bereikbaar voor iedereen. Voor mij is dat de echte yogagedachte! In de wildgroei die je nu ziet dreigt yoga hier en daar zijn doel soms voorbij te streven en een luxe-artikel te worden. Zó jammer en daarom ook zo fijn om te zien hoe jullie het doen!"

"By persistent and sustained practice,
anyone and everyone can make the yoga journey
And reach the goal of illumination and freedom."
B.K.S. Iyengar
"Wat een kado dat ik jou en de yoga heb ontmoet. Nu al bedankt voor alle lessen, wijsheid en eye-openers. Het heeft mijn leven enorm veranderd!"

"Elke keer als ik in jouw prachtige centrum les mag geven voel ik me super bevoorrecht. Het ademt jouw energie, een prachtige mix van liefde, licht, humor en spiritualiteit."

"Wat heb je toch een prachtig centrum neergezet! Ik kom er graag, volgens mij alweer ruim 5 jaar. Het bijzondere is, vind ik dat alle docenten die jij er inmiddels bij hebt gekregen dezelfde liefde en bezieling in de lessen stoppen als jijzelf."

"I have had a really fabulous experience at your yoga centre and received life changing classes by very caring and professional staff. I have considered the ananda yoga centre as a haven away from the rushing world we live in today and for that I thank you for providing such a really harmonious and friendly centre."

"Op diverse plekken in het land heb ik yogales gevolgd, maar het is nergens zo mooi en fijn als hier. Wat jullie hebben neergezet is gewoon fantastisch…"

"P.S. Wat een sfeervol centrum!"

"We kunnen geen grote dingen doen,
alleen kleine dingen met veel liefde."
Moeder Theresa
 
"When all hostility, fear and insecurity are erased from your mind. The state that remains is pure joy, ananda."
Eknath Easwaran