Shivashiva betekenis van yogaover ananda
centrum voor yoga, meditatie en mindfulness in hilversum
 
 
nieuws

nieuwe ashtanga les Elise dinsdag 18.00 uur vanaf 13 juni
Na enige gepuzzel is het toch gelukt om Elise als docent te behouden bij Ananda! Elise geeft vanaf 13 juni ashtanga vinyasa yoga op dinsdag van 18.00 tot 19.30 uur. Iedereen is van harte welkom!

eigen les voor asthanga mysore docent Dylan
Onze vaste asthanga invaldocent Dylan Hendrix krijgt een eigen les. Vanaf zondag 25 juni zal hij voortaan de ashtanga mysore les overnemen van Gitty op zondagochtend. Deze les is van 08.30 tot 10.30 uur. Dylan is blij ons vaste docenten team te komen versterken en wij zijn blij met hem!

"Het is niet wat je doet, dat er toe doet,
het gaat om de liefde in wat je doet.
En je hoeft er niets voor te doen
om die liefde er te laten zijn."
Elias Amido
Maija stopt met lesgeven op maandag bij ananda
Helaas, wegens persoonlijke omstandigheden, lukte het Maija niet langer om bij ons als vaste docent de vinyasa flow les te geven op maandagavond. Maija blijft wel als invaldocent aan ananda verbonden.

Chantal geeft voortaan vinyasa flow maandag 20.30 uur
Chantal heeft de les vinyasa flow yoga op maandagavond van Maija overgenomen. Deze les is van 20.30 tot 21.40 uur.

vinyasa flow les dinsdag 18.00 uur vervalt
De les vinyasa flow yoga van Chantal op dinsdag van 18.00 tot 19.30 uur is sinds 13 juni vervallen. Vanaf dan geeft Elise op die dag en tijd de les ashtanga vinyasa yoga. Zie bericht hierboven.

Yoga brengt je van een staat van vernauwd bewustzijn
naar een staat van verruimd bewustzijn.
Door yoga kun je ervaren hoe het is om te 'zijn',
zonder iets te moeten, in dit moment zijn.

Audrey is gestopt met lesgeven miv juni
Helaas hebben we afscheid genomen van onze geliefde docent Audrey. Ze heeft op dinsdag 30 mei haar laatste les gegeven bij ananda. Audrey heeft zelf aangegeven het lesgeven bij ons niet langer meer te kunnen combineren met haar werk. We zullen in haar een geliefde, fijne en inspirerende docent missen en wensen haar al het goede toe!

welkom nieuwe dru docent Lucas
Gelukkig hebben we een goede en fijne nieuwe docent dru yoga gevonden voor Audrey. Lucas Eisenhardt gaat haar les overnemen miv donderdag 8 juni a.s. We zijn blij met de komst van Lucas.

dru les verhuist van dinsdag- naar donderdagochtend
De les dru yoga is miv 8 juni verhuist naar donderdagochtend van 10.45 tot 12.15 uur. Ivm het vertrek van Audrey was het niet langer mogelijk om de dru les op dinsdagochtend te behouden in het lesrooster.


""The goal of yoga is not to tie ourselves in knots,
we're already tied in knots.
The aim is to untie the knots in our heart.
The aim is to unite with the ultimate, loving,
and peaceful power of the universe."
Max Strom
himalaya yoga les Atul vervalt van 15 juni tm 24 augustus
Atul is in de zomer in India. Zijn les himalaya yoga op donderdag van 18.00 tot 19.30 uur vervalt om die reden van donderdag 15 juni tot en met donderdag 24 augustus. Vanaf
31 augustus staat deze les weer op het rooster.

yoga nidra les vrijdag 1 x per mnd vanaf september
Voel je je gespannen, kun je moeilijk loslaten of slaap je slecht? Kom naar de yoga nidra les van Annemieke en maak kennis met deze diepe ontspannings- en meditatietechniek. Na de zomer komt deze les 1 x per maand op het lesrooster. De eerste data zijn: vrijdag 1 september, 13 oktober, 17 november en 15 december. De les valt binnen het abonnement en is voor alle leerlingen gratis te volgen. Kijk hier voor meer info over yoga nidra.

zomeryoga
Kom deze zomer kennis maken met yoga bij ananda. Voor of na je vakantie, in plaats van een vakantie, of als kennismaking. Je bent van harte welkom! We zijn de hele zomer open en je kunt per week deelnemen. Belangstelling? Kijk hier voor meer info over zomeryoga.

Zodra ik hier en nu kan rusten in dat wat er is,
zonder iets te verwerpen, zonder iets af te wijzen,
heb ik de innerlijke toestand van yoga bereikt
en ben ik in innerlijke rust
ongeachtde uiterlijke omstandigheden.

zomerrooster
In de maanden juli en augustus werken we met een iets aangepast zomerrooster. Kijk hier voor het zomerrooster, dat geldig is van 3 juli tm 27 augustus 2017.

nieuw: light abonnement
Woon je niet in Hilversum? Of red je het niet om regelmatig op les te komen en wil je toch niet opzeggen? Wie weet is het nieuwe light abonnement iets voor jou? Je betaalt € 25 per maand en kunt daarvoor 2 keer op les komen. We bieden dit aan ipv een strippenkaart. Je betaalt meer per les, maar bent vrijer om minder vaak te komen en je maandlasten zijn lager. Belangstelling? Kijk op de pagina tarieven om je in te schrijven. Ben je al lid en wil je je abonnement omzetten? Dat kan ook, stuur ons een mail en dan regelen we het voor je.

na de zomer nieuwe les restorative yang yoga dinsdag 09.30 uur
Gitty zal in plaats van de mysore les die ze nu op zondag geeft, na de zomer een nieuwe les opstarten op dinsdagochtend van 09.30 tot 11.00 uur. Dit zal een yin yang les worden, waarbij het yin gedeelte zal bestaan uit restorative yoga. Kijk hier voor meer info over restorative yang yoga.
 
"Het loslaten van al onze mentale structuren
van houvast en controle is de grootste stap
naar een leven van eenvoud en geluk."
Nin Sheng
 
"When all hostility, fear and insecurity are erased from your mind. The state that remains is pure joy, ananda."
Eknath Easwaran