Shivashiva betekenis van yogaover ananda
centrum voor yoga, meditatie en mindfulness in hilversum
 
 
mindfulness yoga
Mindfulness yoga is een combinatie van hatha yoga en mindfulness. Mindfulness wordt wel omschreven als 'aandachtigheid' en is de kunst van het in aandacht leven. Het is een wetenschappelijk onderzochte methode om rust en harmonie te ervaren in je dagelijks leven. Ook yoga kun je zien als de levenwijze van in het hier en nu zijn. In de lessen mindfulness yoga komen deze twee nauw verwante disciplines samen. Mindfulness yoga leert je anders om te gaan met spanning, stress en piekergedachten.

De lessen bestaan uit zachte yogahoudingen, subtiele oefeningen, asana's (lichaamshoudingen), lichaamsscan en meditatie en zijn opgebouwd rond thema's.
De yogahoudingen worden op meditatieve, langzame wijze verricht, met de aandacht in dit moment. Je leert van moment tot moment te ervaren wat er gebeurt met het lichaam, de adem, gedachten en gevoelens. Geleidelijk verstilt de geest en ontstaat er een open houding voor wat er nu is, zonder oordeel.
 
"Wanneer we opgaan in het huidige ogenblik,
verdwijnen onze gevoelens van spijt en zorgen.
We ontdekken het leven met al zijn wonderen."
Thich Nhat Hanh

Je kunt deze lessen zien als een inleiding en/of vervolg op de cursus mindfulness yoga en de mindfulness training, maar je kunt ze ook los daarvan volgen.

belangstelling?

De lessen mindfulness yoga worden gegeven door Klara en Julie-Anne.
Heb je belangstelling? Kijk hier voor het lesrooster en het lesgeld. Je bent
van harte welkom voor een gratis proefles. Neem contact met ons op.

terug
 
"When all hostility, fear and insecurity are erased from your mind. The state that remains is pure joy, ananda."
Eknath Easwaran