Shivashiva betekenis van yogaover ananda
centrum voor yoga, meditatie en mindfulness in hilversum
 
 
 
vanaf 8 sept - mindfulness vervolgtraining, Klara
Deze vervolgtraining is misschien iets voor jou als je de mindfulness training hebt gedaan, en verder wilt met het integreren van mindfulness in je leven. De training wordt gegeven door gecertificeerd mindfulness trainer en yogadocente Klara Gerrits.

compassie, moed en verbondenheid
We koesteren onvoorwaardelijke liefde als ideaal, maar stellen heel veel voorwaarden aan onszelf om 'goed genoeg te zijn'. In deze praktische training staat centraal het aardig en mild leren zijn voor jezelf, met zachtmoedigheid accepteren wie je bent, in plaats van jezelf (en anderen) te bekritiseren en beoordelen. Door meditatie en reflectie kunnen we de patronen en automatismen ontdekken die aan zelfkritiek ten grondslag liggen. Compassie, moed en verbondenheid zijn sleutelelementen in de training.

"Op een liefdevolle manier je eigen verhaal onder ogen zien,
is het moedigste wat je ooit kunt doen."
Brené Brown
In de training zet je stappen op weg naar:
minder angst om fouten te maken en minder angst voor afwijzing
meer zelfrespect en sympathie voor eigen tekortkomingen
mindfulness en het met zachtheid en moed erkennen van pijnlijke emoties als angst, schuld, schaamte
beter omgaan met pijn, ongemak en lastige gedachten
het meer aanvaarden van je zachte en kwetsbare kanten
zien wie je denkt te moeten zijn en omarmen wie je bent
je meer druk maken om wat je belangrijk vindt, dan om wat anderen daar van vinden
meer genieten van wat er is.

De training heeft als inspiratoren o.a. Thich Nhat Hanh, Chris Germer, Christina Feldman, Brené Brown, Kristin Neff, David DeWulf, Tara Brach en de Nederlandse pioniers op gebied van compassietraining Frits Koster en Erik van den Burg.

kleine groep
We werken in een groep van 6 tot 10 deelnemers met inzichtmeditaties, bewegingen uit de yoga gericht op het openen van het hartgebied, stilte, zelfreflectie en andere oefeningen. Leesmateriaal en audio's voor de thuisoefening zijn onderdeel van de training.

"Het is vaak moeilijk om je eigen verhaal onder ogen te zien, maar lang niet zo moeilijk als er je hele leven voor weglopen. Het is riskant om je kwetsbaarheid te aanvaarden, maar lang niet zo gevaarlijk als liefde, verbondenheid en geluk opgeven - de ervaringen die je het meest kwetsbaar maken. Pas wanneer je de moed hebt om je te verdiepen in je duistere kant, zul je de oneindige kracht van je lichte kant ontdekken."
- Brené Brown.

Deze training vergt wat moed, en de bereidwilligheid om je met zachtheid open te stellen voor wat er gebeurt in je ervaring tijdens het oefenen en in je leven. Dagelijks oefenen is belangrijk om mindfulness werkelijk onderdeel van je leven te maken.Heb je interesse en wil je meer over de training weten, informeer bij Klara, talkajer@yahoo.com. Zie hieronder de praktische info. Je bent van harte welkom!

wie Klara
wanneer vrijdag 8, 15 en 29 september, 13 en 20 oktober, 3 en 17 november en 1 december van 14.00 tot 17.00 uur. Datum stiltemiddag maken we later bekend.
waar yogacentrum ananda, Boomberglaan 18, 1217 RS Hilversum
kosten € 295
informatie bij Klara via talkajer@yahoo.com


"When all hostility, fear and insecurity are erased from your mind. The state that remains is pure joy, ananda."
Eknath Easwaran