Shivashiva betekenis van yogaover ananda
centrum voor yoga, meditatie en mindfulness in hilversum
 
 
ashtanga vinyasa yoga
Ashtanga vinyasa yoga is een traditionele yogavorm ontwikkeld in India door Sri Pattabhi Jois. Bij het uitvoeren van een vaste serie lichaamshoudingen (asana's) wordt de beweging gekoppeld aan de adem waardoor een vloeiende beweging ontstaat (vinyasa). Hierbij wordt gebruik gemaakt van drie technieken die de houdingen aan elkaar rijgen: de ujjaiyi (ademhaling), mula bandha (spierslot in bekkenbodem) en uddiyana bandha (spierslot in buik). Zo wordt warmte en energie opgewekt in je lichaam en worden je spieren en organen ontgift.

De ashtanga vinyasa yogales is redelijk intensief.De houdingen volgen elkaar in een vaste volgorde in vlot tempo op. Hierdoor wordt de circulatie in je lichaam bevorderd, worden energieblokkades opgeheven en je spieren versterkt en versoepelt. Je wordt krachtiger en leniger en je geest komt tot rust. De lessen eindigen altijd met een lange ontspanning. Na de les voel je je energiek en kalm.
 
"Yoga can go very deep and touch the soul of man.
When it is performed in the right way,
over a long period of time,
the nervous system is purified, and so is the mind."
Sri Pattabhi Jois

belangstelling?
Zie ook de uitleg over onze ashtanga basics en ashtanga mysore lessen. De lessen ashtanga vinyasa yoga worden gegeven door Annemieke, Gitty en Elise.
Heb je belangstelling? Kijk hier voor het lesrooster en het lesgeld. Je bent
van harte welkom voor een gratis proefles. Neem contact met ons op.

terug
 
"When all hostility, fear and insecurity are erased from your mind. The state that remains is pure joy, ananda."
Eknath Easwaran